Edit Content
Lets Talk With Us

Leave a Message For Our Professionals

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PERİYODİK MUAYENELER

İşe Giriş Sağlık Raporu İşverenler çalışanlarına; Her işe girişlerinde, yapılan işin değişikliğinde, iş kazası, meslek hastalığı veya sağlık sorunlarından kaynaklanan ve birden fazla işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüş gerçekleştiğinde talep edilmesi halinde, işin devamı süresince, işçinin ve işin niteliği ile iş yerinin tehlike sınıfına göre yasalarca belirlenen periyotlarda, yapılan işe uygun olup olmadığına dair işyerinde çalışabilir İşe Giriş sağlık raporu almak zorundadır.

İşe Giriş Sağlık Formu T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının işyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin (İşyeri Hemşiresi) Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte yer alan “İşe Giriş raporu veya Periyodik Muayene Formu” diğer bir deyişle EK2 olarak adı geçen 2 sayfalık form şeklinde önümüze çıkmaktadır. İşe Giriş Muayene Raporu ve Periyodik Sağlık Formu içerisinde hangi bilgiler yer alır? Bu “İşe Giriş için sağlık raporu Sağlık Formu / Periyodik Muayene Formu”nda İş Yeriyle ilgili İş Yerinin ticari ünvanı, SGK işyeri sicil numarası, işyerinin adresi gibi bilgiler yer almaktadır.

Çalışan Bilgileri Çalışan için çalışanın adı soyadı, TC kimlik numarası, doğum tarihi, adres gibi kişisel bilgilerin yanında istenmesi halinde bir adet vesikalık fotograf ve İşe giriş muayene formu / periyodik muayene olmayı kabul ettiğimi ve muayene olduğum esnada verdiğim bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu beyan ederim şeklinde beyan metni ve bu kısmın içerisine kendi adınızı ve soyadınızı yazarak imzalayacağız kısım bulunmaktadır.

Tıbbi Anamnez İşe Giriş Sağlık Formu / Periyodik Muayene Formunun diğer bir kısmında *Tıbbi Anamnez şeklinde hazırlanmıştır. Örnek vermek gerekirse, son bir yıl içerisinde Hastanede yattınız mı? Son bir yıl içinde Ameliyat geçirdiniz mi? Son bir yıl da İş kazası geçirdiniz mi? Meslek Hastalıkları şüphesi ile ilgili meslek hastalıkları hastanesine gittiniz mi? Son bir yıl içinde Maluliyet aldınız mı? Şu anda herhangi bir tedavi görüyor musunuz? Sigara içiyor musunuz? Alkol alıyor musunuz? Gibi evet hayır şeklinde cevap vereceğiniz sorular yer almaktadır.

Fiziki Muayene Tıbbi Anamnez bölümünden sonra gelen Fizik Muayene Sonuçları kısmıdır. Burada duyu organları, solunum, sindirim, kardiyovasküler (kalp ve damar) sistem, Kas-iskelet sistemi vb. gibi fiziki muayene sonuçlarının değerlendirilip rapora yazıldığı bölümdür.

Laboratuvar Bulguları, Kanaat ve Sonuç Periyodik Muayene Formu \ İşe Giriş Sağlık Raporunun son sayfasında, Laboratuvar Bulguları, Kanaat ve Sonuç kısmı bulunmaktadır. Burada en önemli kısım kanaat ve sonuç kısmıdır, sonucu etkileyen ve işe uygunluğu konusunda bilgi alınacak yer laboratuvar bulguları kısmıdır. Laboratuvar bulgularında yapılacak işin niteliği ve meslek hastalığı risklerine karşı bazı test ve tahliller yer almaktadır. Odyometri (işitme testi), Solunum Fonksiyon Testi (SFT), Kan ve İdrar testleri, Radyolojik analiz gibi laboratuvar bulgularıyla birlikte Kanaat ve Sonuç kısmı değerlendirilmektedir. İşe Giriş raporu şartlı çalışabilir, çalışamaz veya çalışabilir ya da ileri tetkik raporlarına göre tekrar değerlendirilmeli olarak ta sonuçlanabilir. Sağlık raporuna itirazlar sadece Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hakem hastanelerine yapılabilir ve hastanelerin verdiği kararlar kesindir.

botão whatsapp